گیلان سرای من

سایت گیلان سرای من امیدوار است تا شما لحظات خوب و خوشی داشته باشید

گیلان سرای من

سایت گیلان سرای من امیدوار است تا شما لحظات خوب و خوشی داشته باشید

معرفی رودبار




این شهر از شهرهای کوهپایه ای گیلان است و بر دامنه کوههای البرز و تالش ، در کناره  رودخانه سفید رود و در امتداد باغهای انبوه زیتون قرار دارد. 


متن کامل در ادامه مطلب...




این موقعیت جغرافیایی منظره زیبایی را از ترکیب شهر سازی و طبیعت بوجود آورده است. این شهر یک شهر میان راهی و عبوری است. به همین دلیل  بسیاری از مسافران ضمن توقف کوتاه در آن به خرید محصول  عمده رودبار یعنی زیتون و فراورده های آن می پردازند. آب و هوای این شهر که در جنوب استان گیلان واقع شده از نوع آب و هوای مدیترانه ای است که دارای  زمستانهای معتدل و اندکی مرطوب و تابستانهای گرم و خشک می باشد.




رودبار در گذشته به نام های مختلفی از جمله خشکه رودبار ، رودبار  محمد زمان خانی ، رودبار زیتون و پیلده رودبار بوده است که نام رودبار به دلیل جریان داشتن رودخانه سفیدرود در این شهر می باشد. شهرستان رودبار از نظر تاریخی قدیمی شش هزار ساله داشته و دارای چهار بخش مرکزی ، رحمت آباد و  بلوکات ، خور گام ، عمار لو میباشد.

گفتنی است مناظر بسیار زیبا در ارتفاعات پوشیده از درختان همیشه سبز زیتون ، آبهای معدنی گوارا و نیز پیشینه  تاریخی و دیرینه فرهنگی منطقه که تپه مارلیک از بارزترین نشانه های آن  است ، این شهرستان را به یکی از استعدادهای مهم گردشگری تبدیل کرده است .




شهرستان رودبار در مختصات جغرافیایی ۳۶ درجه و ۳۲ دقیقه تا ۳۷ درجه و ۷ دقیقه ازخط استوا و ۴۹ درجه و ۱۱ دقیقه تا ۵۰ درجه ۵ دقیقه طول شرقی از نصف النهار مبداء واقع شده‌است .این شهرستان با وسعت ۲۵۷۴ کیلومتر مربع دومین شهرستان استان گیلان به لحاظ و سعت است و از شمال به رشت، ازجنوب به استان قزوین و از غرب به فومن و استان زنجان محدود می‌شود.
شهرستان رودبار درکرانه سفیدرود و در منطقه‌ای کوهستانی قرار گرفته‌است و آب و هوای آن تحت تاثیر هوای خشک و نیمه خشک ناحیه مرکزی قراردارد از نظر آب و هوایی این منطقه به ویژه شهر زیبای رودبار دارای آب و هوای مدیترانه‌ای می‌باشند و رویش درختان زیتون در این منطقه گواه موضوع است. این منطقه درمسیر بادهای دایمی دره سفید رود قرارگرفته ،که بادهای منجیل آن معروف است. درواقع هنگام گذر از رودبار و رسیدن به رشت، گیلان باتمام تنوع و زیبایی‌هایش به گونه‌ای موجز و فشرده ازپیش چشم می‌گذرد.
جمعیت آن ۱۲۶۳۱۵ نفر است که از این تعداد ۶۹۶۲۰ نفر درمناطق شهری و ۵۶۶۹۵ نفر در مناطق روستایی سکونت دارند. این میزان جمعیت شهرستان رودبار که نسبت به مساحت آن ازسایر شهرستانهای استان کمتراست، این امکان را فراهم آورده تا اقوام گوناگون در کنار یکدیگر زندگی کنند و این امر منجربه تنوع مردم شناختی این شهرستان شده‌است که شامل نژادهای مختلفی چون تالش‌ها،تات‌ها، کردها و گیلکها می‌باشد.
اقتصاد این منطقه بعلت شرایط خاص اقلیمی بر پایه کشاورزی و دامداری استوار است. مهم‌ترین محصول آن زیتون می‌باشد که عمده ترین محصول کشاورزی شهرستان بوده و دارای فرآورده‌های بسیاری چون روغن زیتون و صابون است.
رودبار به نامهای مختلفی از جمله «خشکه رودبار»، «رودبارمحمد زمان خانی»،«رودبار زیتون» «پیلده رودبار» معروف بوده‌است که نام رودبار احتمالاً به دلیل جریان داشتن رودخانه سفید رود در این شهرستان پدید آمده‌است. رودبار ازنظر تاریخی دارای قدمتی ۶ هزارساله می‌باشد .آثار بدست آمده در تپه مارلیک حاکی از وجود تمدنی کهن دراین منطقه‌است که مربوط به هزاره دوم قبل ازمیلاد می‌باشد گفتنی است.




درخت زیتون هم زمان با کوچاندن کردان از نواحی شمال سوریه و حلب، به این منطقه راه پیدا کرد. این اتفاق در زمان شاه عباس بزرگ، ۶۰۰ سال پیش رخ داد.


  جاذبه های گردشگری شهرستان
غار درفک ، درخت سرو هرزویل ، سوسن سفید چلچراغ یا سوسن سفید (روستای داماش عمار لو)  ، چشمه آبگرم لویه ، چشمه آب معدنی سنگ رود ، سرچشمه کلشتر ،  چشمه آب گرم ماست خور (منجیل ) ، سد منجیل با چشم انداز های طبیعی و زیبای آن ، چشم انداز ها و جاذبه های اطراف سد سفید رود ، روستای ده لاق بره سر ، ییلاق  سالانسر ، پارک جنگل کندلات ، تالاب سیاهرود و دریاچه سد تاریک ، کوه آسمانسرا ، غار تاریک لوشان ، پل تاریخی لوشان ، ییلاق آغوزین رودبار ، ییلاق  بروبن ، منطقه ییلاقی سی دشت ، منطقه ییلاقی دره دشت ، روستای تاریخی انبوه.


اماکن مذهبی

بقعه شاه شهیدان عمار لو ، بقاع امام زاده ابوالحسن و ابوالفضل ، بقاع سید عبدا و سید قاسم ، امام زاده محمد حنیفه بیورزین ، امام زاده طاهر سر شمام رستم آباد.



صفحه نخست سایت


شهرستان رودبار ، شهر رودبار ، خلیل آباد ، منجیل ، علی آباد ، قله درفک ، تپه مارلیک ، آثار باستانی رودبار ، جیرنده ، حاجیده ، رستم آباد ، جوبن ، تتکابن ، آزاد راه قزوین-رشت ، رحمت آباد ، بلوکات ، خور گام ، عمار لو ، همه جای گیلان سرای من ، ایران سرای من

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد