گیلان سرای من

سایت گیلان سرای من امیدوار است تا شما لحظات خوب و خوشی داشته باشید

گیلان سرای من

سایت گیلان سرای من امیدوار است تا شما لحظات خوب و خوشی داشته باشید

معرفی آستارا



آستارا ، شمالی ترین شهر گیلان در مرز جمهوری آذربایجان است. این شهر از آبادیهای  تاریخی گیلان به شمار می رود ، که در گذشته به اصطراب معروف بوده و به دلیل استفاده بسیار سفال در ساخت و ساز بناهای مسکونی و تجاری به شهر بام های سفالین معروف است. در شمال این بندر رودخانه آستارا چای با چشم اندازهای زیبا به عنوان خط مرزی ، حد فاصل دو قسمت آستارای جمهوری آذربایجان و ایران جاری است.



متن کامل در ادامه مطلب ...


اکثریت ساکنان آن آذری زبان بوده و مردمانی با فرهنگ و مهمان نواز هستند. شهرستان آستارا دارای دو بخش مرکزی و لوندویل می باشد .
آستارا در روزگار گذشته از رونق زیادی برخوردار بود و به دلیل استقلال جمهوری های سابق و مراودات دوستانه و تجاری و گردشگری و وجود گمرک و بازار مرزی هم اکنون با گسترش همه جانبه شهر از رونق اقتصادی و گردشگری چشمگیری برخوردار است.
با توجه به موقعیت جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا و نزدیکی به کوهستانهای گردنه حیران و اقلیم کوهستانی از طرف دیگر ،آب و هوای مرطوب و معتدل آن اندکی خنک تر از مناطق پست جلگه ای دیگر استان گیلان است.

شهرستان مرزی بندر آستارا با مساحت 344 کیلومتر مربع در شمال غربی استان گیلان واقع شده است . در غرب این شهرستان کوه های پوشیده از جنگل تالش و در شرق سواحل دریای خزر قراردارد .
در شمال این شهرستان رودخانه آستارا یا آستارا چای قرار دارد که خط مرزی ایران و جمهوری آذربایجان است و آستارا را به دو بخش آستارای ایران و آستارای آذربایجان تقسیم می کند . این شهرستان دارای یک بخش مرزی ، سه دهستان ( لوندویل ، ویرمونی و حیران ) و 64 آبادی می باشد .
آب و هوای این شهرستان معتدل و مرطوب ، دارای باران های پائیزه و بهاره بین 1200 تا 1400 میلی متر و دمای متعادل با خاک های حاصل خیز و رسوبی جهت کشاورزی ، پوشش جنگلی از خصوصیات عمده این شهرستان به شمار می رود .
در حدود 98 % جمعیت این شهرستان از نعمت با سوادی برخوردار می باشند و دارای مؤسسات آموزش عالی چون دانشگاه آزاد اسلامی ، دانشگاه پیام نور می باشد .
به لحاظ تاریخی قدیمی ترین مورخی که از آستارا نام برده است سید ظهر الدین مرعشی است . وی در کتاب گلستان و دیلمستان سه بار این محل را به نام «آستارا » و یک بار به نام « استاره » آورده است .بیشتر مؤلفان بعدی مانند علی بن شمس الدین حاجی حسین لاهیجانی و عبد المفتاح فومنی و میر خواند همه این شهر را به صورت آستارا آورده اند . دایره المعارف بزرگ اسلامی از اماکن تاریخی آستارا چنین یاد می کند :
1 ) قلعه شیندان که تاریخ بنای آن احتمالاََ به قبل از اسلام مربوط می شود .
2 ) قبرستان قدیمی ( ونه بین ) بالای دهکده حیران .
3 ) قبرستان قدیمی دهکده گنج کشی از آبادی های نزدیک حیران .
4 ) بقعه شیخ تاج الدین محمود خیوی در لمیر محله آستارا که بر روی سنگ قبر آن تاریخ 732 ق حک شده است .
5 ) بقعه سید ابراهیم و سید قاسم پسران امام موسی کاظم ( ع ) در دهکده کانرود .
و نیز قدیمی ترین مآخذی که در آن از آستارا یادی به میان آمده حدود العالم ( تالیف 372 ه . ق ، 982 میلادی ) است . در این کتاب آستارا به شکل « استراب » ضبط گشته و جزو ناحیه گیلان نوشته شده است .
فعالیت اقتصادی آستارا در زمینه کشاورزی ، برنج کاری و صیفی کاری است و دامداری نیز رواج دارد . از جنگل زغال تولید می کنند ، صید ماهی از طرف شیلات و صیادان آزاد یکی از منابع عمده درآمد شهر است . تاسیس کارخانجات صدف کوبی و صادرات آن رو به توسعه می باشد . در کنار این فعالیت های اقتصادی ، وجود یک کارخانه صنعتی تولید کننده ماشین آلات قسمتی دیگر از جریان اقتصادی شهر را بر عهده دارد . ضمن این که کارخانجات متعدد برنج کوبی نیز در کنار سایر جنبه های اقتصادی تاثیر خود را بر درآمد سرانه اهالی مردم شهر نمود کافی را دارد .
آستارا در محل تقاطع سه راه خشکی اصلی بازرگانی واقع شده و مبادلات تجاری بین بازار باکو و روسیه ، بازار اردبیل و آذربایجان ، بازار رشت و ایران از این طریق انجام می گیرد و از نخستین شهر های ایران است که اداره گمرک در آنجا تشکیل شده و در ابتدا گمرک درجه یک شناخته می شد و هم اکنون نیز گمرک فعالی است و یکی از منابع عمده درآمد می باشد و اخیراََ هم زمان با رونق تجارت ، بین دو سوی مرز ، اشتغال جدید ، درآمد روز افزونی را برای اهالی ایجاد کرده است .






جاذبه های گردشگری شهرستان


باغ عباس آباد ، منطقه سر سبز حیران ، آبگرم کوته کومه و علی داشی ، مرداب استیل طرح ساحلی صدف ، بهشت کاکتوسان ،آبشار لوندویل ، باغات چای ، ده لاق حیران ، پارک جنگلی بی بی یانلو ، تالاب جوندان ، مدارس شهید مرحبا و شهید مدنی ، قلعه لمیر محله ، گورستان باستانی و نه بین 


اماکن مذهبی


بقاع متبر که امام زاده سید قاسم (ع) ، امام زاده سید ابراهیم (ع) ، شیخ تاج الدین محمود خیوی ، پیر قطب الدین.


صفحه اول سایت


آستارا ، گردنه حیران ، محور آستارا-اردبیل ، جنگل حیران ، پارک جنگلی فندوقلو ، لوندویل ، آبشار لاتون ، بازارچه مرزی آستارا ، چوبار ، ساحل صدف ، ساحل زیبای آستارا ، آستارا خان ، مرزایران و آذربایجان ، رودخانه ارس ، مرز گیلان با خارج ، پارک معلم استارا ، لنگرگاه استارا ،نمین ، نیر ، چشم انداز گردنه حیران ، گمرک ، صنایع دستی ، ارتفاعات ، می گیلان ، امی گیلان ، ایران سرای من ، آستارا خانه من ، هشتپر ، 8par ، تالش ، دریاچه سد نئور ، لیسار ، خلخال ، آستارا چای ، سید ظهر الدین مرعشی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد